lunes, 1 de julio de 2013

Calamari prajiti cu sos de smantana

       Calamari prajiti cu sos de smantana











Ingrediente:

500 gr calamari congelati (sau nu)
200 ml lapte
1 ou
1 ceasca pesmet
sare, piper

Sos:

200 gr smantana
6 catei usturoi
1 lingurita marar
1 lingurita oregano
1 lingurita patrunjel
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita sare

 
Mod de preparare:

Calamari se lasa la dezghetat la temperatura camerei (se pot folosi si proaspeti). Cand sunt complet dezghetati ii spalam bine in mai multe ape apoi ii lasam la scurs. Pregatim un vas in care turnam laptele apoi punem calamarii scursi de apa. Ii lasam 30 de minute sa se odihneasca :)

Pregatim o farfurie intinsa cu pesmet. Oul il batem bine cu putina sare si piper. Scurgem calamarii de lapte, apoi turnam oul peste ei si amestecam bine.

Incingem o tigaie cu ulei - sa fie din belsug - luam treptat calamari si ii tavalim bine-bine prin pesmet apoi ii punem la prajit in tigaie. Nu trebuie inghesuiti. Ar fi bine ca uleiul sa cuprinda calamarii in totalitate pentru a nu mai trebui intorsi.

Prajim calamarii timp de 2-3 minute pana devin aurii, nicidecum maronii :) Ii scoatem pe servetele absorbante.

Pentru sos treaba este si mai simpla. Curatam cateii de usturoi, ii pisam apoi adaugam smantana si mirodeniile :) Amestecam bine de tot si suntem gata sa servim o mancarica delicioasa.
Eu am alaturat si o garnitura de brocolli (fiert si atat) , dar se poate folosi orice alta garnitura, de preferat de legume si cat mai multe :)

Pofta buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario