lunes, 29 de abril de 2013

Prajitura Buzdugan

                     Prajitura Buzdugan













Ingrediente:

Coji indiene:

6 oua,
150 gr zahar,
 180 gr faina,
 un praf de sare.

Sirop de rom:

1 l apa,
200 gr zahar,
 esenta de rom.

Crema de cacao:

250 gr margarina,
2 oua,
150 gr zahar,
50 ml lapte,
20 gr cacao,
esenta de rom.

Barot:

 alune

Mod de preparare:

Compozitia de coji: ouale se separa ; albusurile se bat spuma cu zahar , se adauga galbenusurile pe rand, praful sare apoi faina. Se amesteca usor , se pune compozitie intr-un pos cu dui. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitie sub forma rotunda. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt. Cand capata o culoare aurie se scot si se lasa sa se raceasca. Separat se obtine siropul: intr-un vas punem apa la fiert , seadauga zaharul si se lasa sa fiarba cca 5 minute. Se da vasul se pe foc, se lasa la rece apoi se adauga romul. Crema: intr-un vas amestecam oua, zahar, lapte si cacao. Se pune la fiert pe foc mic, amestecand continuu. Cand a dat in clocot si are un aspect ingrosat se ia de pe foc si se lasa la rece.Se adauga margarina taiata felii , rom si omogenizam pana obtinem o compozitie fina. Alunele crude se introduc la cuptor pana devin aurii,apoi se lasa la rece , se curata de coaja si se zdrobesc. Cojile de indiene copate se vor decupa cu ajutorul unei forme rotunde , astfel incat sa avem toate cojile de aceasi forma. Pe o tava intinsa se adauga un rand de coji trampate cu sirop , se adauga crema cu ajutorul unui pos cu dui (forma rotunda) apoi punem al doilea rand de coji trampate cu sirop. Se preseaza pe fiecare , astfel incat sa se intinda crema si se introduc la rece pt 1 ora. Fiecare prajitura se unge pe margine cu crema, se trece prin barotul de alune si se pune pe chesa. Se decoreaza cu crema turnata cu posul cu sprit mic, sub forma unor tepi.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario