viernes, 22 de febrero de 2013

Negresa cu banane

                            Negresa cu banane




 








Ingrediente:

3 banane bine coapte
6 oua
240g unt
320g ciocolata ( eu am folosit Poiana amaruie)
200g faina
320g zahar tos
1 pliculet praf de copt
Sucul de la ½ lamaie
Unt si faina pentru tapetat tava
Zahar pudra pentru pudrat deasupra

Mod de preparare:

Curatam bananele si le taiem cubulete marunte, dupa care le punem intr-un bol si le stropim cu sucul de la jumatate de lamaie pentru a nu oxida.

Intr-un alt bol amestecam faina cu 1 pliculet de praf de copt.



 

Taiem untul cubulete si il punem intr-o cratita. Peste cubuletele de unt adaugam patratelele de ciocolata si punem totul la topit la foc mic, amestecand incontinu.

Dupa ce s-au topit atat untul cat si ciocolata, stingem focul, adaugam zaharul tos si amestecam fara foc, pana se topeste zaharul.

Dupa ce zaharul s-a topit, lasam compozitia la racit, pana devine calduta.
Dupa racire, incepem sa adaugam ouale in compozitie, rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se incorporeaza complet, de preferat este sa folositi telul pentru amestecat, merge foarte repede si usor.

Cand toate ouale au fost incorporate, adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul, pana la omogenizare.

Ungem cu unt o tava de 20/30cm, o tapetam cu faina si turnam ½ din compozitia obtinuta in tava.

Peste compozitia din tava presaram jumatate din cubuletele de banane.

Peste cubuletele de banana presarate, adaugam restul de compozitie, astfel incat sa fie distribuita uniform peste toata suprafata.

Apoi adaugam deasupra, uniform, restul de cubulete de banana, dupa care punem prajitura in cuptorul preincalzit si o lasam la copt pentru 55-60 minute. Timpul de coacere este relativ, fiecare poate face testul cu scobitoarea si poate scoate prajitura din cuptor cand considera ca este indeajuns de coapta.

Si, iata, asa arata Negresa cu banane, proaspat scoasa din cuptor. DELICIOASA!!! Lasati prajitura la racit si o puteti servi pudrata cu zahar pudra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario