jueves, 21 de febrero de 2013

Friptura de iepure la cuptor, cu legume si garnitura de orez

      Friptura de iepure la cuptor, cu legume si garnitura de orez












1 iepure
Ulei pentru uns
Pentru marinata:
1 ceapa
1 morcov
5 catei usturoi
1 lingura vegeta
Pentru pasta cu care ungem iepurele
1 lingura margarina
2 linguri ulei de masline
1 lingura vegeta
1 lingura boia dulce de ardei
Sare, piper, dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un castron punem 1 litru apa, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate felii si condimentam cu vegeta.
Punem carnea in aceasta marinata si o lasam in frigider pana a doua zi.
Inainte de a o pregati, scoatem carnea din marinata si o lasam la scurs 10 minute intr-o strecuratoare.
In alta strecuratoare punem la scurs ceapa, morcovul si usturoiul, care au fost si ele in marinata.
Luam un bol, punem un el doua linguri de ulei de masline, margarina, vegeta, boia dulce de ardei, piper si sare si amestecam totul pana vom obtine o pasta omogena.
Ungem o tava cu ulei, carnea de iepure gata scursa, o ungem peste tot cu pasta din margarina si o punem in tava, peste punem legumele, scurse si ele in prealabil, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru 1 ora. Timpul de coacere depinde si de cat de mare si cat de batran este iepurasul.
Aceasta friptura de iepure o putem servi langa o garnitura de orez.
Intr-o cratita punem 600 ml apa, condimentam cu vegeta(daca nu consumati vegeta o excludeti din reteta) si sare dupa gust si adaugam orezul ales si spalat in prealabil. Il fierbem 20 minute, dupa care este gata de servit..

No hay comentarios:

Publicar un comentario