jueves, 21 de febrero de 2013

Frigarui

                                      Frigarui










1 kg de ceafa de porc (puteti inlocuii cu orice carne doriti si va place)
Boia dulce de ardei, sare si piper dupa gust, pentru condimentat carnea (eu nu am folosit si alte mirodenii pentru a nu schimba gustul carnii, dar cine doreste poate folosii ce-i place)
Ciupercute mai mititele sa dea bine pe batul de frigaruie
Rosii
Ceapa
Ardei gras rosu
Ardei gras galben
Ardei gras verde
Kaizer
Slaninuta
Dovlecel
Ananas
Mod de preparare:
De 1 Mai am facut frigarui, desi nu am iesit la gratar pentru ca vremea nu ne-a permis, am facut frigaruile pe gratar pe aragaz, au iesit un deliciu, darrrrrrrrr…… imi imaginez cat de formiodabile ar fi iesit pe gratar, in aer liber, parjolindu-se la foc de carbune…
De obicei faceam frigarui din carne, ceapa si ardei, acum am hotarat sa imbunatatesc reteta si am mai adaugat cate ceva… vreau sa spun ca nu regret deloc, fiecare bucatica are gustul ei aparte si impreuna… ce mai un vis….. deci sa incepem:
Ardeii grasi, osu, verde, galben, ii spalam, le indepartam cotorul si semintele si ii taiem in bucatele mai marisoare.
Ananasul il curatam, ii indepartam si parteadin mijloc care este tare, si il taiem cubulete.
Ciupercutele, care ar fi ideal sa fie mai micute, le spalam bine, iar daca sunt mai marisoare le taiem in 2 sau in 4, depinde de cat de mari sunt.
Dovlecelul il spalam bine, si il taiem feliute mai grosute, pe care le putem da in 2 daca dovlecelul este mai marisor.
Rosiile le spalam si le taiem bucati mai marisoare, daca aveti rosii cherry este si mai bine.
Ceapa o curatam o trecem pe sub un jet de apa si o taiem deasemenea in bucati mai mari.
Kaizerului ii indepartam soricul si il taiem felii mai grosute, apoi taiem feliile in patru.
Slaninuta o taiem feliute, fara soric.
Ceafa de porc, sau orice alta carnita aveti, o taiati bucati cuburi (bucatele mai marisoare).
O sarati si o piperati dupa gust. Adaugati si putina boia dulce de ardei si amestecati cu mana pana se condimenteaza uniform toata carnita. Eu pentru a nu schimba gustul carnii nu am mai adaugat si alte mirodenii, dar voi puteti condimenta cu orice doriti si va place.
Dupa ce am pregatit atat legumele cat si carnita, nu ne ramane decat sa formam frigaruile. Luam cate un bat de frigaruie, de inox sau babus (indiferent, nu are importanta) si incepem sa alternam bucatelele de carne si legume dupa bunul plac.
Aici sunt frigaruile pregatite pentru a sfaraii pe gratar.
Incingem gratarul.
Punem frigaruile pe gratar, acoperim u capacul si asteptam sa se parjoleasca pe o parte, dupa care le intoarcem si pe cealalta parte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario