viernes, 21 de junio de 2013

Placinta cu spanac si oua de prepelita

            Placinta cu spanac si oua de prepelita











Ingrediente:

300 gr aluat de cozonac - fara zahar

14 oua prepelita

300 gr spanac

100 gr branza de vaca

14 oua prepelita

14 cuburi de telemea/cas

sare

piper

marar/patrunjel


Mod de preparare:

Daca aveti aluatul de cozonac gata preparat (slabe sanse, stiu) treaba merge struna. Daca nu, va trebui sa va puneti sa framantati frumos un aluat, nu neaparat cel prezentat de mine, cred ca merge si cu ceva mai simplu.

Spanacul - cred ca al meu era congelat- daca e proaspat trebuie oparit 5 minute in apa cu sare, dar asta dupa ce l-ati spalat bine in 3 ape. Se lasa la scurs, apoi se taie marunt.

Bun...amestecam spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel si marar tocate, apoi punem sare si piper dupa gust.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire. Ungem aluatul cu spanacul, apoi luam 7 oua de prepelita si le punem in linie (pe lungimea aluatului), procedam la fel si cu telemeaua lasand putin spatiul intre randul de oua si cel de telemea. Urmeaza un nou rand de oua si apoi terminam cu unul de telemea. Rulam cu grija, cat mai strans posibil. Punem placinta intr-o tava mare de cozonac si o ungem cu galbenus de ou.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava cu placinta. Dupa 10 minute miscoram focul la 180 de grade si mai coacem pentru 25-30 de minute, pana placinta noastra e bine rumenita.

Lasam la racit, apoi portionam dupa preferinta. Stiti ce incantat a fost strumful meu? Cel mai mult l-au fermecat ouale de prepelita, si facea el ce facea ca le fura de la fiecare din farfurie :)))

Pofta buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario