viernes, 21 de junio de 2013

Rulada de cascaval topit cu crema de branza

  Rulada de cascaval topit cu crema de branza
















Ingrediente:

400 gr cascaval
200 gr branza de vaci
100 gr telemea
1 ardei mic
3 cepe verzi mici
2 oua fierte tare
2 linguri smantana
sare
piper
cateva fire patrunjel

Mod de preparare:

Pregatim crema de branza, care trebuie sa fie numai buna de intins in momentul in care cascavalul e topit.

Ardeiul il taiem marunt. La fel procedam si cu ceapa, cu ouale fierte si cu firele de patrunjel.
Amestecam branza cu telemeaua rasa, cu ardeiul, ceapa, ouale si patrunjelul. Punem smantana si potrivim de gust adaugand sare si piper. Lasam crema deoparte si trecem la cascaval.
Punem o oala cu 2 litri de apa la fiert.

Cascavalul (care ar fi bine sa fie mai moale) il taiem cubulete si-l impartim in doua pungi mai micute. Cand fierbe apa, punem cele doua pungi cu cascaval in apa, miscoram flacara si lasam cascavalul acolo pana cand este complet topit. Din cand in cand mai intoarcem pungile, ca sa ajunga apa fierbinte peste tot.

Pregatim o folie de aluminiu lunga de aproximativ 45-50 cm. Scoatem cu grija cascavalul din apa, taiem pungile (atentie la aburi) si rasturnam cascavalul pe folia de aluminiu. Cu ajutorul unei linguri il intindem cat mai repede si bine posibil.

Punem umplutura peste cascaval si o intindem uniform apoi incepem sa rulam cat mai strans posibil. O invelim in folie si o dam la rece pentru cateva ore. Cand e suficient de intarita o portionam dupa preferinta si servim ;)

No hay comentarios:

Publicar un comentario