File de pangasius pane
6 buc file de pangasius
2 – 3 oua
3 linguri de faina
Sare, piper, vegeta dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Luam fileul de peste lasat, in prealabilm, la dezghetat, il spalam si il saram.
Intr-o farfurie, spargem ouale, adaugam sarea, piperul si vegeta dupa gust si le batem cu telul.
Luam o alta farfurie punem in ea 3 linguri de faina, intr-o tigaie punem ulei la incins si incepem prin a da fileul de pangasius prima data prin fana pe o parte si pe alta , apoi prin ou la fel, pe o parte si pe cealalta, dupa care il punem in tigaie in uleiul incins.
Il lasam la prajit, pana capata o crusta aurie, apoi il intoarcem si pe partea cealalta dupa care il scoatem intr-o farfurie pe un servetel absorbant, pentru a se scurge uleiul – in principiu, fileul de peste se prajeste destul de repede. Se poate servi cald sau rece cu lamaie.
No hay comentarios:
Publicar un comentario