jueves, 21 de febrero de 2013

Ficatei la cuptor cu mamaliguta

              Ficatei la cuptor cu mamaliguta



        







Pentru prepararea ficateilor:
800g ficatei de pasare
1 ceapa mare
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingurita vegeta
Sare si piper, dupa gust
9 catei de usturoi
Ulei pentru prajit
Pentru mamaliguta:
500g faina de malai
sare
Mod de preparare:
Curatam si spalam ficateii si ii lasam la scurs intr-un strecurator.
Taiem o ceapa solzisori si o punem la calit, intr-o tigaie cu ulei.
Dupa ce ficateii s-au scurs si avem si ceapa calita, luam un vas de jena, il ungem cu putin ulei, punem ficateii, adaugam ceapa calita, condimentam cu veget, sare, piper, boia dulce de ardei si amestecam usor pana se omogenizeaza ingredientele. Punem vasul la cuptor pentru 15 minute, apoi scoatem ficateii ii intoarcem sip e cealalta parte si ii bagam din nou in cuptor pentru inca 15 minute.
Intre timp, curatam cateii de usturoi ii tocam foarte marunt sau ii pisam in mojar, adaugam peste ei 2 linguri de ulei si amestecam. Scoatem vasul cu ficatei din cuptor inainte cu 5 minute de a fi gata si adugam acest mujdei peste ficatei. Lasam totul la cuptor pentru inca 5 minute.
Ficateii merg foarte bine serviti langa o mamaliguta.
Pentru prepararea mamaligutei, punem la fiert intr-o cratita 500g malai intr-un litru si jumatate apa cu sare si o lasam pe foc timp de 25 minute.


No hay comentarios:

Publicar un comentario