Ficatei de pui inveliti in bacon cu garnitura de orez cu ananas, legume si curry
Pentru ficateii de pui inveliti in bacon:
Ficatei de pui (cate bucatele doriti)
Felii de bacon (tot atatea la numar, cati ficatei aveti)
Sare si piper, dupa gust
5-6 catei de usturoi
Ulei
Pentru orezul cu legume, ananas si curry:
1 ardei rosu mare
1 ardei iute verde mare
300g ananas
2 morcovi mari
2-3 fire de ceapa verde
Sare, piper si curry, dupa gust
Ulei
Orez basmati (eu am folosit 250g)
Mod de preparare:
Curatam si spalam ficateii, dupa care ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Baconul de preferat este sa il cumparati gata feliat, astfel feliutele sunt egale si subtirele, daca nu il feliati dumneavoastra cat mai frumos.
Luam cate o feliuta de bacon, punem cate un ficatel pe un capat al baconului si incepem sa infasuram, dupa care infigem in ficatel cate o scobitoare (scobitoarea nu este obligatorie, daca ficateii stau bine inveliti este bine si fara scobitoare).
Luam o tava, o stropim cu putin ulei, aranjam ficateii in tava, condimentam cu sare si piper, dupa gust, stropim ficateii cu putin ulei, presaram printre ficatei cateii de usturoi curatati si taiati feliute, in prealabil si dam tava la cuptorul incins pentru 25-30 minute.
Dupa ce baconul capata o culoare rumenie, scoatem ficateii din cuptor si ii servim atat calzi langa orice fel de garnitura dorim, ori reci ca aperitiv.
Eu am servit ficateii langa o garniture de orez basmati cu ananas, legume si curry.
Fierbem orezul in apa cu sare (eu am folosit din cel ce se fierbe in pungute, puteti folosi orice tip de orez va place), apoi il scoatem intr-o strecuratoare la scurs.
Spalam ardeiul rosu, ii indepartam cotorul si semintele apoi il taiem fasiute subtiri.
Spalam si curatam morcovii apoi ii dam pe razatoarea speciala, astfel incat sa rezulte niste fasiute lungi si mai subtirele, daca nu aveti asa ceva, taiati-i cu mana.
Spalam ardeiul iute, indepartam cotorul si il taiem rondele.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
Ananasul il taiem cubulete.
Avand toate acestea pregatite, putem incepe sa preparam garnitura pentru ficateii inveliti in bacon.
Punem intr-o tigaie putin ulei, adaugam ceapa verde si morcovii si ii lasam la calit 1-2 minute.
Adaugam apoi ananasul, ardeiul iute si ardeiul gras, lasam din nou la calit 2-3 minute.
Spre sfarsit condimentam cu piper, sare si curry dupa gust, amestecam si mai lasam 2-3 minute, sau pana se incalesc legumele, dupa gustul nostru (unele persoane le prefera mai crocante, altele mai moi)… adaugam orezul fiert si scurs, amestecam iar garnitura este gata de servit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario