Friptura de miel cu legume si zarzavaturi, sos de menta cu iaurt si garnitura de orez
Pentru friptura:
2kg carne miel
5 morcovi medii
150g telina
2 pastranaci medii
2 cepe medii
1 ardei gras mare
Sare, piper, vegeta si boia dulce de ardei dupa gust
Ulei
Cateva crengute de leustean proaspat
Pentru sosul de iaurt cu menta:
300g iaurt
5 vatei de usturoi
Cateva frunzulite proaspete de menta
Sare si piper dupa gust
Pentru pilaful de orez
250g orez
1l apa
Sare piper si vegeta dupa gust
2 crengute de leustean proaspat
Mod de preparare:
Spalam si curatam legumele si zarzavaturile.
Taiem zarzavaturile si legumele bucatele respectiv rondele mai marisoare.
Spalam frunzele de menta si le tocam marunt.
Alegem si spalam orezul.
Spalam si tocam marunt leusteanul.
Spalam carnita de miel.
Punem apa intr-o oala, o punem pe foc sa dea in clocot, cand este bine clocotita, o tragem intr-o parte, punem in apa clocotita carnita de miel si o lasam in apa 5 minute pentru a se oparii (oparirea carnitei de miel este necesara pentru ca ii ia din miros).
Dupa 5 minute scoatem carnea intr-o strecuratoare.
Punem carnea oparita si scursa intr-un castron. Condimentam carnea dupa gust cu piper, boia dulce de ardei, sare, vegeta dupa care o amestecam pentru a se condimenta uniform pe toate partile.
Adaugam legumele si zarzavaturile peste carnea condimentata, amestecam din nou pentru a se condimenta si legumele.
Adaugam putin ulei peste carne, legume si zarzavaturi si amestecam din nou.
Dupa ce am pregatit carnita, legumele si zarzavaturile, punem ulei intr-o tava, atat cat sa se unga bine.
Punem intava carnea si legumele cu zarzavaturile printre bucatelele de carnita.
Punem printre carnita cateva crengute de leustean verde.
Iar la final, acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuprorul preincalzit pentru 1 ora.
Dupa o ora scoatem carnea din cuptor, indepartam folia de aluminiu, intoarcem carnea pe cealalta parte si mai dam carnea la cuptor pentru inca 30 minute sau pana carnita este bine fripta, de aceasta data nu mai acoperim tava cu folia de aluminiu.
Dupa ce carnita s-a fript, scoatem tava din cuptor si servim.
Pentru a pregatii garnitura de orez, punem intr-o cratita 1litru apa, 1 lingurita de vegeta si un praf de sare, si punem la fiert.
Cand apa da in clocot, adaugam orezul pe care l-am spalat in prealabil, si lasam la fiert 20 minute, pana scade apa.
Dupa ce orezul a fiert, tragem cratita deoparte, condimentam cu piper dupa gust, adaugam putin leustean verde tocat marunt si amestecam pana la omogenizare.
Pentru sosul de iaurt si menta, punem iaurtul intr-un bol, adaugam menta tocata marunt, condimentam cu piper si sare dupa gust, adaugausturoiul dat pe razatoarea mica si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Avand toate preparatele pregatite, punem pe o farfurie o bucatica de carnita, 2 linguri de legume si zarzavaturi, putin orez si sos de iaurt cu menta si servim. Este un adevarat festin aceasta reteta. Pofta buna!
No hay comentarios:
Publicar un comentario