Friptura de miel cu vin, miere si garnitura de cartofi prajiti
Pentru friptura de miel:
Carne de miel
Baia dulce de ardei
150ml vin alb
Sare si piper dupa gust
Untura de porc sau ulei
Miere pentru uns carnita
Pentru cartofii prajiti:
Cartofi
Ulei
Sare dupa gust
Mod de preparare:
Spalam carnita de miel.
Punem apa intr-o oala, o punem pe foc sa dea in clocot, cand este bine clocotita, o tragem intr-o parte, punem in apa clocotita carnita de miel si o lasam in apa 5 minute pentru a se oparii (oparirea carnitei de miel este necesara pentru ca ii ia din miros).
Dupa 5 minute scoatem carnea intr-o strecuratoare.
Punem carnea oparita si scursa intr-un castron. Condimentam carnea dupa gust cu sare, piper, boia dulce de ardei si adaugam si 2 linguri de untura de porc sau ulei. Dupa care o amestecam pentru a se condimenta uniform pe toate partile.
Ungem o tava cu untura.
Asezam bucatile de carne in tava unsa, le mai ungem si deasupra cu o pelicula de untura, dupa care le punem in cuptorul preincalzit. Lasam 15 minute la fript dupa care scoatem tava din cuptor si toarcem carne ape cealalta parte si o mai frigem 15 minute..
Dupa ce au trecut si celelalte 15 minute, scoatem din nou tava si turnam peste carne vinul alb, apoi mai lasam friptura la cuptor pentru 1 ora.
Cu 20 minute inainte de a fi gata friptura, scoatem tava din cuptor, ungem carnita cu miere, folosindu-ne de o pensula, si o introducem din nou in cuptor pentru 10 minute, la foc iute, sa se rumeneasca frumos.
Dupa 10 minute, scoatem din nou tava din cuptor, intoarcem bucatile de carne pe cealalta parte, le ungem si pe aceasta parte cu miere si le mai lasam inca 10 minute in cuptor la rumenit, la foc iute.
Dupa aproximativ 1 ora si jumatate aveti o fripturica cu un gust delicios, pe care o puiteti servi alaturi de orice garnitura, cartofi preparati in orice fel, spanac, legume, orez, sos de menta cu smantana… eu am ales cartofii prajiti, pentru ca timpul nu-mi mai permitea sa pregatesc ceva mai elaborat.
Pentru garnitura curatam cartofii de coaja, ii sapalam si ii taiem pe lung in felii.
Punem o cantitate generoasa de ulei intr-o tigaie, il lasam la incins, dupa care adaugam cartofii.
Lasam cartofii la prajit, in baie de ulei, pana devin aurii, apoi ii scoatem cu o paleta, ii punem intr-un castron, ii saram si ii lasam acoperiti cu un capac sau o farfurie pentru 3-4 minute (cat sa-si ia sarea si sa se inmoaie putin) dupa care ii servim simplii sau ca si in cazul meu alaturi de friptura.
No hay comentarios:
Publicar un comentario