lunes, 1 de julio de 2013

Placinta cu cartofi si somon afumat

             Placinta cu cartofi si somon afumat












Ingrediente:

6 foi de placinta
5 cartofi medii(spre mari)
200 gr somon afumat
100 gr cascaval
3 oua
200 ml smantana grasa
sare
piper
curry

Mod de preparare:

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii potrivit de groase. Punem feliile de cartof in apa cu sare si le fierbem pentru 6-7 minute. Scurgem cartofii de apa si ii lasam deoparte.

Ungem o tava mare termorezistenta cu unt. Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Luam o foaie de placinta si o punem in tava, o ungem usor cu unt topit sau ulei, punem alta foaie de placinta pe care o ungem cu ulei si repetam procedeul pana ajunem la 5 foi. Ultima foaie o faramitam si o punem separat intr-un bol.

Ouale le batem cu sare si piper, adaugam si curry (optional) apoi smantana si amestecam bine. Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari si-l lasam deoparte.

Punem un rand de cartofi in tava, peste ei punem jumatate din somonul afumat si jumatate din cascaval. Continuam cu un nou strat de cartofi apoi somon si cascaval, iar deasupra vom pune un ultim strat de cartofi. Luam doua linguri din amestecul de oua cu smantana si le punem peste foaia de placinta faramitata iar restul amestecului il punem in tava.

Deasupra cartofilor vom pune din loc in loc bucati din foaia de placinta amestecata cu oua si smantana.

Coacem placinta pentru 30-35 de minute. O putem servi atat la pranz cat si la cina...calda, sau rece ;)

Pofta buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario