Cosulete cu somon afumat si crema de branza
Ingrediente:
4 foi de placinta
ulei pentru uns
Crema:
100 gr somon afumat
300 gr branza moale si proaspata
1 ou
1/2 legatura marar
cateva frunze busuioc
50 gr boabe de mazare
2 linguri smantana
sare si piper
Mod de preparare:
Luam foile de placinta, pe cat posibil intregi ca mie mi se mai intampla sa gasesc franjuri cand deschid pachetul de foi, si le taiem in 12 bucati pe cat posibil patrate (a se vedea poza de mai jos).
Luam cate un patrat si ungem fiecare foaie din patratel cu putin ulei, o pensula e foarte buna pentru treaba asta. Punem foile una peste cealalta si captusim cu ele interiorul unei forme de briose (unsa in prealabil cu ulei). Procedam la fel cu toate patratele de foi.
Incalzim cuptorul la 200 de grade. Pana se incinge cuptorul trecem la umplutura care se face rapid de tot.
Amestecam crema de branza cu oul si cu somonul afumat taiat in bucatele mici. Punem mararul si busuiocul tocate marunt. Adaugam smantana, sarea si piperul, boabele de mazare si omogenizam.
Punem cate o lingura, doua de umplutura in fiecare cosulet, nivelam si apoi introducem tava in cuptorul incins. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si mai lasam la cuptor pana cand se rumenesc usor.
Le servim calde, reci, cum se poate, pentru ca sunt delicioase oricum.
Pofta buna!
No hay comentarios:
Publicar un comentario