250g bacon
2 cepe
8 carofi medii
4 morcovi
200ml bulion
3 linguri smantana
100g branza topita
1 lingura vegeta
Sare si piper dupa gust
Chilly optional
Marar proaspat
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele.
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.
Intr-o cratita punem apa, adaugam un praf de sare si punem rondelele de morcov la fiert. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam in cratita si cartofii taiati cubulete. Mai lasam la fiert totul 25-30 minute.
Dupa ce au fiert, scoatem morcovii si cartofii intr-un strecurator si ii lasam la scurs.
Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei.
Taiem baconul feliute si il punem la prajit intr-o alta tigaie cu putin ulei. Lasam pana ia o culoare usor rumenie.
Dupa ce s-a calit atat ceapa cat si baconul, le punem intr-un strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.
Curatam si spalam pipotele, dupa care le lasam putin la scurs intr-un strecurator.
Intr-o cratita mai mare, punem ulei, adaugam pipotele si le lasam putin la calit. Condimentam cu 1 lingura vegeta, sare, piper, chilly (optional) dupa gust, adaugam putina apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba.
Dupa 15 minute, adaugam baconul si ceapa – calite in prealabil -, bulionul si mai complectam cu apa. Lasam totul la fiert pana pipotele sunt aproape gata.
Spre final, adaugam cartofii si morcovii fierti in prealabil, mai adaugam apa, cat sa-i acopere – in cazul in care este nevoie.
Adaugam branza topita.
Adaugam smantana, pe care putem sa o dizolvam inainte de a o pune in cratita cu putin suc din tocanita si mai lasam sa fiarba totul inca cateva minute.
La final adaugam mararul proaspat tocat marunt si amestecam pana se inglobeaza in tocanita. Aceasta reteta de tocanita este un deliciu. Incercati-o si nu o sa regretati.
No hay comentarios:
Publicar un comentario