jueves, 21 de febrero de 2013

Tocanita de porc cu cartofi piure

         Tocanita de porc cu cartofi piure



        









 Pentru tocanita:
1 kg ceafa porc
1 ceapa
1 ardei gras
6 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
1 lingura boia
1 lingura vegeta
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru prajit
Pentru piureul de cartofi:
½ kg cartofi
150g lapte
100g margarina
Sare, dupa gust
Mod de preparare:
Luam carnea o spalam si o taiem cubulete ca pentru tocanita.
Ceapa o curatam, o tocam marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins.
Spalm ardeiul, il taiem cubulete si il adaugam la calit peste ceapa.
Dupa ce am calit ceapa si ardeiul, adaugam si carnea in tigaie, condimentam cu vegeta, boia dulce de ardei, sare si piper si lasam totul – acoperit cu un capac – pe foc 45 – 50 minute la foc potrivit. Daca carnea nu lasa suficienta apa, adaugam un pahar de apa peste carne si lasam sa fiarba.
Intre timp, curatam usturoiul si il tocam marunt. Il adaugam peste carne cu 15 minute inainte de a o lua de pe foc.
Intr-un bol punem o lingura de pasta de rosii o diluam cu un pahar de apa si o adaugam peste carne, cu 15 minute inainte de a lua tocanita de pe foc.
Tocanita o putem servii langa o garnitura de cartofi piure sau orice alte garniture preferam.
Cartofii se curate de coaja, se spala se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert aproximativ 30 minute.
Dupa fierbere, se scurg de apa, se adauga margarina, sare, lapte si se piseaza pana se formeaza un pireu.


No hay comentarios:

Publicar un comentario