lunes, 1 de julio de 2013

Somon la cuptor cu lamaie si mamaliga la gratar

       Somon la cuptor cu lamaie si mamaliga la
gratar











Ingrediente:

4 bucati file de somon
2 linguri zeama de lamaie
sare
piper
oregano
amestec 5 condimente
1 lingura ulei de masline
1/2 ceasca apa
1 ceapa rosie medie
4 catei usturoi

Mamaliga:

1 litru apa
1 cana faina de malai
1/2 lingurita sare
putin praf de boia dulce
seminte de pin

Mod de preparare:

Fileurile de peste le spalam bine, apoi le stergem putin cu servetele absorbante. Le punem intr-o tava termorezistenta. Le condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Eu am pus de data aceasta si un amestec 5 spices (5 condimente) pentru un plus de aroma.

Stropim pestele cu zeama de lamaie, apoi turnam si putin ulei deasupra. Taiem o ceapa in bucati mai mici, curatam usturoiul, il intepam putin ca sa iasa aroma mai bine, si le aruncam toate in tava peste pe langa peste. La final punem si putina apa (jumatate de ceasca) si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 20-25 (daca va place mai bine facut) de minute.

Intre timp pregatim mamaliga. Punem apa la fiert cu sarea. In momentul in care fierbe apa adaugam si faina de malai in ploaie si amestecam bine. Lasam mamaliga la fiert pentru 10-15 minute, dupa care o rasturnam pe un fund mare de lemn unde va sta pana la racirea aproape completa.

 Dupa ce s-a racit suficient de bine o taiem in patratele, sau in orice forma dorim, si o punem pe gratarul incins. O lasam pe gratar pana cand se rumeste putin si isi formeaza o crusta crocanta. O prajim pe ambele parti, dupa care o scoatem pe o farfurie si o pudram cu putina boia dulce, iute...cum preferati.

Servim pestele cu mamaliga astfel facuta, presarand deasupra si cateva seminte de pin. Eu am mai facut si o garnitura de legume la wok, dar care...se pare ca nu a mai avut loc in poze, desi intentionam :D Nu-i problema, ideea este ca se poate servi si cu legume calite usor, cu o salata proaspata de primavara...sau de ce nu, cu o salata de varza murata
Pofta buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario