Rulada de ciocolata
Ingrediene:
Blat:
3 oua
3 albusuri
5 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita sare
Crema:
200 ml lapte
3 galbenusuri
2 linguri amidon
2 linguri cacao
5 linguri zahar
180 gr ciocolata neagra 60-70%
100 gr unt 80%
Decor:
80 gr ciocolata neagra
60 gr smantana grasa
fulgi de ciocolata alba
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleza volumul, adaugam si extractul de vanilie. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt. Adaugam amestecul uscat peste galbenusuri si amestecam. Compozitia se va ingrosa destul de bine, dar nu va speriati ca isi revine dupa ce adaugam si albusurile.
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Punem 2 linguri de albus peste cealalta compozitie si incercam sa o omogenizam si sa o facem mai fluida. Adaugam si restul de albus, amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Turnam compozitia in tava si nivelam. Introducem tava in cuptorul incins si coacem prajitura timp de 18, maxim 20 de minute. Dupa 18 minute facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci e gata. Scoatem tava din cuptor.
Intindem un prosop mare si curat (neapart :P) pe masa de lucru, presaram putin zahar apoi rasturnam rulada. Desprindem hartia de copt si incepem sa rulam cu ajutorul prosopului. Lasam rulada in prosop pana la racirea completa.
Crema...crema....ce minuatie de crema a iesit!!! Clar e de pastrat si pentru alte delicii.
Laptele il punem pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam usor cu un tel. Adaugam amidonul si cacao peste galbenusuri si omogenizam. Cand laptele e fierbinte punem 2-3 linguri de lapte peste amestecul de galbenusuri si amestecam continuu. Rasturnam crema de galbenusuri peste restul de lapte si punem din nou vasul pe foc. Marim putin flacara si continuam sa amestecam in crema. Cand crema e suficient de intarita - dupa aproximativ 2-3 minute pe foc iute - luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta bucatele, apoi untul. Lasam crema la racit.
Desfasuram usor rulada si o umplem cu crema astfel obtinuta si racita apoi o rulam din nou. Cred ca nu o sa trebuiasca toata crema pentru rulada, restul poate fi folosita pentru a umple niste clatite delicioase :P. Dam rulada la rece si trecem la glazura.
Smantana o punem pe foc si cand e fierbinte stingem focul si adaugam ciocolata. Omogenizam usor apoi turnam glazura peste rulada cat este calda, ca sa poata fi intinsa usor. Daca glazura se intareste prea repede poate fi incalzita putin pe foc. Deasupra putem sa presaram si fulgi de ciocolata alba. Dam rulada la rece pentru 2-3 ore.
No hay comentarios:
Publicar un comentario