viernes, 21 de junio de 2013

Negresa cu mousse de iaurt si afine

          Negresa cu mousse de iaurt si afine











Ingrediente:

Blat:

100 gr unt
3 oua mari
150 gr zahar
100 gr faina
85 gr nuci
40 gr cacao
50 ml lapte
1/2 lingurita sare
1/2 plic praf de copt
4 linguri cafea fierbinte

 
Mousse:

50 gr ciocolata alba
300 gr iaurt
2 linguri zahar pudra
1 lingura crema de whisky
1 lingurita extract de vanilie
3 foi gelatina
250 gr smantana pentru frisca
1 lingurita zahar pudra
100 gr afine
1 lingura zahar

Mod de preparare:

Pentru inceput pregatim blatul, care poate fi facut chiar si cu o seara inainte. Daca totusi il faceti in aceeasi zi, sa aveti grija sa fie racit complet in momentul in care asamblati prajitura.

Bun, acum ca avem blatul gata putem sa trecem la mousse-ul delicios cu iaurt si afine. Tineti minte ca fiind iaurt in preponderenta o sa fie mult mai light/usor decat orice alta crema ;)

Afinele le punem pe foc cu o lingura de zahar. Le fierbem timp de aproximativ 10 minute pana cand se inmoaie bine si devin ca o pasta.

Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece. Ciocolata alba o topim pe foc mic impreuna cu 100 gr de iaurt. Luam amestecul de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine. Amestecam energic cu un tel astfel incat gelatina sa fie bine incorporata si distribuita uniform. Adaugam crema de whisky si extractul de vanilie apoi lasam amestecul la rece.

Separat amestecam restul de iaurt cu cele doua linguri de zahar pudra. Frisca o batem bat cu o lingurita zahar pudra.

Cand crema de ciocolata cu iaurt e complet racita incorporam usor restul de iaurt si frisca. Punem crema astfel obtinuta peste blatul de prajitura si nivelam. Cu o lingurita punem din loc in loc din pasta de afine, apoi cu un cutit marmoram cele doua compozitii. Dam la rece peste noapte.

A doua zi prajitura se poate portiona foarte bine. A rezultat o negresa pufoasa, aerata si destul de ciocolatoasa care a contrastat foarte bine cu mousse-ul delicat de iaurt. Vrea cine o bucata, doua...sau...poate trei? :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario