Prajitura "Arici"
Ingrediente:
Blat:
4 oua,
150 gr zahar,
200 gr faina.
Crema:
2 oua,
200 gr zahar,
250 gr margarina,
50 ml lapte,
20 gr cacao,
vanilie
Sirop de vanilie
Decor:
ciocolata,
frisca,
jeleu,
alune maruntite
Mod de preparare:
Se obtine o compozitie de blat care se toarna in forme rotunde in tava, ca de forma palariilor de ciuperci. se coc, se insiropeaza si se umplu cu crema. Crema se obtine astfel: zaharul se amesteca cu ouale, laptele se pun la fiert si se lasa sa se ingroase. Se lasa apoi la rece si cand mai este putin calduta se adauga margarina taiata cuburi, cacaco, vanilie si se omogenizeaza. Dupa ce s-au umplut , doua cate doua, se imbraca bine in crema si se tavalesc prin alune. Se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu o avelina din frisca , o bulina de jeleu si o forma de ciocolata.
Servire:
Se serveste rece.
No hay comentarios:
Publicar un comentario