Chec cu nuca si cacao
Ingrediente:
250 gr unt ,
4 oua,
250 gr zahar,
300 gr faina,
1 plic praf de copt,
zahar vanilat,
un praf sare,
nuca,
30 gr cacao,
75 ml lapte.
Mod de preparare:
Untul topit se omogenizeaza cu zahar, zaharul vanilat si praful de sare, se amesteca bine. Se adauga pe rand cele 4 oua intregi si se mixeaza continuu. Faina se amesteca cu praful de copt , apoi se adauga peste oua, alternand cu 50 ml lapte. Aluatul se imparte in doua , laptele ramas se adauga intr-una din jumatati si cele doua linguri de cacao. Intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, se pune cate-o lingura din aluat galben , nuca maruntita, o lingura aluat cacao (totul se face pe centrul tavii). La sfarsit se presara nuca deasupra. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la foc mic pana se coace. Este gata dupa minim 50 minute de copt.
Servire:
Se serveste pudrat cu zahar farin.

No hay comentarios:
Publicar un comentario