Pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi
Ingrediente:
6 pulpe,
50 ml ulei,
sare,
boia de ardei dulce,
piper macinat.
Piure:
4 cartofi,
sare,
20 gr unt,
20 gr smantana,
Decor:
salata verde creata.
Mod de preparare:
Pulpele se trec prin flacara, se spala si se pun intr-un bol. Peste pulpe adaugam sare, piper macinat, boia toate dupa gust, se adauga uleiul , si se amesteca astfel incat sa fie condimentate si unse. Se pune totul intr-o tava si se introduce in cuptor. Se lasa sa se rumeneasca bine. Separat pregatim cartofii pentru piure. Se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Se pun intr-o cratita cu apa , apoi pe foc. Se fierb la foc mic. Cand sunt gata se scurge apa , se adauga sare, unt si smantana si pasam astfel incat sa obtinem o compozitie omogena. Cand pulpele s-au rumenit, se scot din cuptor , se pun pe un platou, iar langa asezam piure de cartofi si salata verde.
Servire:
Preparatul se serveste cald .
No hay comentarios:
Publicar un comentario