Ingrediente:
1 pulpa de curcan cca 800 gr,
10 cuisoare,
200 ml vin,
200 ml apa,
3 catei de usturoi,
sare si piper dupa gust,
100 ml ulei,
6 cartofi.
Mod de preparare:
Se unge cu ulei, se presara cu sare si piper .
Pulpa se pune intr-un vas prevazut cu capac, adaugam vinul, apa si cateva picaturi de ulei.
Se pune capacul si introducem vasul in cuptorul incalzit la 200C pentru cca 1 ora. Cand friptura este aproape gata pregatim cartofii.
Cartofii se curata si se spala . Cartofii taiati rondele se pun la fiert in apa cu sare . Cand sunt aproape fierti se scot cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare, pentru indepartarea surplusului de apa.
Se pun la prajit pe ambele parti pana devin aurii.
Friptura de curcan este insotita de cartofi aurii, iar dupa preferinta se poate sevi cu salata de cruditati.
No hay comentarios:
Publicar un comentario