Piept de pui cu spanac
Ingrediente:
1 kg piept de pui,
50 ml ulei,
sare,
piper.
Garnitura:
200 gr spanac,
100 gr orez,
sare,
50 ml,
1 ceapa.
Decor:
ardei gogosar din otet.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, apoi adaugam pieptul de pui portionat dupa preferinta. Se prajeste bine pe ambele parti. Cand este gata se adauga sare si piper dupa gust. Spanacul se spala bine, se trece prin apa clocotita pt cca 8 min. Se scoate si se lasa la scurs intr-o sita. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata marunt si lasam sa se caleasca, se adauga apoi orezul spalat. Se amesteca si se pune apa fierbinte sau supa de oase , cca 300 ml. Se lasa sa fiarba la foc mic, daca mai este nevoie se mai adauga apa fierbinte. Cand orezul este fiert se adauga spanacul scurs si tocat marunt. Se amesteca si se mai lasa sa fiarba la foc mic cca 5 min. Se ia de pe foc si se lasa cateva momente sa se raceasca. Pe farfurie se adauga pieptul de pui prajit, garnitura de spanac si orez. Se decoreaza dupa preferinta.
Servire:
Se serveste cald.
No hay comentarios:
Publicar un comentario