Pachetele cu mere
Ingrediente:
Aluat:
250 gr margarina,
150 gr zahar farin,
250 ml apa minerala,
1 praf de copt stins in otet,
un praf de sare,
vanilie ,
faina cat cuprinde.
Umplutura:
mere,
scortisoara,
zahar,
margarina.
Decor: zahar farin vanilat
Mod de preparare:
Pregatim aluatul. Intr-un bol mai mare se omogenizeaza margarina cu zaharul farin, se adauga praful de sare , vanilia, apa minerala, praful de copt stins in otet, si faina treptat astfel incat sa obtinem un aluat omogen , care se dezlipeste de mana. Separat merele se spala se rad cu coaja, se fierb la foc mic cu zahar, scortisoara si cca 30 gr margarina pana se obtine o compozitie cremoasa. Aluatul se intinde pe o planseta cu ajutorul fainii, se portioneaza foaia intinsa in patrate egale, se adauga umplutura si se pliaza. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie si se coc la foc potrivit. Cand pachetelele devin aurii se scot din cuptor , le lasam la rece apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Servire:
Se servesc cu ceai.
No hay comentarios:
Publicar un comentario