Ingrediente:
1 muschiulet de vita (vitel) sau antricot- cca 1 kg,
piper,
cimbru,
sare,
50 ml ulei.
Sos:
100 ml vin rosu,
3 linguri pasta de tomate,
1 foaie de dafin.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie punem uleiul la incins , adaugam bucata de carne si prajim cate 3-4 min pe fiecare parte, pana se formeaza o crusta pe toate partile.
Rasturnam apoi carnea si uleiul in care am pajit intr-o tava si o dam la cuptor 180-200 C , cca 30-40 min.
In acest timp intoarcem bucata de carne de 2-3 ori, ca sa se friga uniform pe toate partile.
Scoatem vasul din cuptor si lasam friptura sa se odihneasca cateva min, apoi se taie in felii, perpendicular pe fibra .
Sosul format de la carne se pune intr-o tigaie , se adauga pasta de tomate , vinul , foaia de dafin si lasam sa fiarba pana scade aproape de jumatate. Se strecoara, adaugam feliile de friptura si punem din nou la foc cca 5 min.
Friptura de vita se serveste calda cu sos de vin si garnitura dupa preferinta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario