martes, 4 de junio de 2013

Friptura de gasca in sos

                      Friptura de gasca in sos














Ingrediente:

2 pulpe si 1 piept de gasca ,
1 ceapa,
20 ml ulei,
10 gr amidon alimentar,
 4 rosii,
1 morcov,
1 ardei,
 sare,
piper,
 patrunjel verde.

Mod de preparare:

Intr-o cratita se pune apa la fiert, cand a dat in clocot se adauga carnea si se lasa cca 1 min. Dupa acest timp se scoate carnea intr-un vas si se spala bine pentru a indeparta toate impuritatile. Carnea se pune intr-o cratita, adaugam uleiul si 300 ml apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 40 min -1 ora. Morcovul se taie cuburi, rosiile se curata de pielita si semninte si se taie fasii , ardeiul se taie cuburi, ceapa se toaca marunt. Pe parcursul fierberii se mai adauga apa , astfel incat carnea sa fie acoperita. Se adauga legumele peste carne si se lasa la fiert. Cand carnea si legumele au fiert se adauga sare si piper dupa gust. Se scoate carnea din sos si se pune pe un platou. Amidonul alimentar se dizolva in 20 ml apa si se toarna peste sosul rezultat de la friptura si legume, se amesteca bine si se mai lasa pe foc cca 2 min. Se lasa apoi sa se raceasca cateva momente si se adauga patrunjel verde toacat marunt.

Servire:

Se serveste calda cu patrunjel verde, dupa preferinta cu mamaliguta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario