sábado, 8 de junio de 2013

Friptura de curcan cu sos si ciuperci de padure

 Friptura de curcan cu sos si ciuperci de padure



 









Ingrediente:

1 kg carne de curcan (pulpe, aripi),
50 ml ulei,
sare,
piper.

Sos:

400 ml lapte,
40 gr faina,
40 gr unt,
sare,
100 gr ciuperci de padure in saramura.

Decor:

verdeata si rosii.

Mod de preparare:

Carnea portionata se pune intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml apa fierbinte , uleiul combinat cu sare ,piper si introducem in cuptorul incalzit. Se lasa la foc potrivit pana capata o culoare aurie usor rumenita. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Separat intr-o tigaie punem untul la topit se adauga faina si lasam sa fiarba amestecand continuu, se adauga laptele si amestecam pana capata o consistenta uniforma. Peste sosul obtinut se adauga ciupercile si sare dupa gust. Cand friptura este gata adaugam sosul apoi decoram cu verdeata si rosii.

Servire:

Preparatul se serveste cald.

No hay comentarios:

Publicar un comentario