martes, 4 de junio de 2013

Ficatei aromati

                            Ficatei aromati












Ingrediente:

1 kg ficatei de pui,
2 cepe,
50 ml ulei,
sare,
piper,
verdeata.

Garnitura:

5 cartofi mari,
sare,
 patrunjel verde,
50 gr ulei.

Decor:

salata verde creata,
rosii.

Mod de preparare:

Ficateii se spala si se pun intr-un bol, straturi , straturi cu ceapa taiata rondele, sare si se lasa cca 2 ore la rece. Dupa acest timp se inlatura ceapa, iar ficateii se pun cu ulei intr-o tigaie. Se lasa sa se prajesca la foc mic. Cand sunt bine prajiti pe ambele parti se adauga piper si sare dupa gust. Separat intr-o cratita se pun cartofii curatiti , spalati si taiati rondele cu apa si sare la fiert. Cand sunt fierti se scot si se prajesc cateva momente in ulei incins pe ambele parti. Se adauga sare dupa gust. pe un platou cu salata verde se adauga ficateii, cartofii si presaram verdeata tocata marunt.

Servire:

Se servesc calzi cu salata.

No hay comentarios:

Publicar un comentario