Ciorba din varza murata
Ingrediente:
1 varza murata potrivita,
1 ceapa,
1 morcov,
o jumatate de telina radacina,
sare,
10 gr orez,
30 ml ulei,
patrunjel verde,
rosii cubulete in sos tomat .
Mod de preparare:
Varza murata se tine in apa rece cca 10 minute, se scurge apoi si se toaca pe un blat din lemn. Intr-o oala se pune uleiul la incins, se adauga ceapa , morcovul si telina taiate cubulete. Se calesc cca 2 min, se adauga varza tocata si se mai lasa cca 2 minute. Se adauga 2 l apa fierbinte peste legume si se lasa la fiert. Dupa 10 minute adaugam rosile, orezul si lasam sa fiarba in continuare. Daca este nevoie pe timpul fierberii se poate adauga apa fierbinte. Cand este gata se potriveste de sare, iar la final adaugam verdeata tocata marunt.
Servire:
Se serveste calda, dupa preferinta cu smatana.
Sugestii:
Aceasta ciorba este deosebita prin gustul ei acrisor, este o ciorba de post, se poate adauga smantana doar la servire.
No hay comentarios:
Publicar un comentario