Ciorba de perisoare a la grec
Ingrediente:
500-700 gr carne tocata amestec (porc si vita) ,
50 gr orez,
1 morcov,
1 patrunjel,
1 telina potrivit ,
2 cepe,
1/2 legatura patrunjel ,
50 gr pasta de tomate sau pulpa de la 2 rosii ,
sare,
lamaie.
Mod de preparare:
Intr-o oala se pun 2,5 l de apa la fiert , cand a inceput sa fiarba se pun legumele curatate si taiate cubulete. Separat pregatim perisoarele: Se amesteca carnea cu , orezul, ceapa tocata marunt ( se poate folosi calita), patrunjel tocat marunt 1/2 din cantitate si sare . Se uda mainile si se fac bilute cu diametrul de 3 cm. Cand le-am terminat de facut se pun in oala peste legume. Se lasa sa fiarba ciorba 20 minute la foc mic , apoi adaugam pasta de tomate. Daca mai este nevoie de lichid putem adauga apa fierbinte, si se mai da in fiert cateva minute. Se ia de pe foc si se lasa cateva minute apoi adaugam patrunjelul tocat marunt si zeama de la o lamaie.
Servire:
Se serveste calda.
No hay comentarios:
Publicar un comentario