Bors de casa pentru ciorbe
Ingrediente:
1,5 gr tarate de grau,
120 gr paine neagra,
500 gr malai,
4 l apa,
leustean sau marar uscat,
250 gr husti (tarate acrite de la alt bors),
2 felii de lamaie.
Compozitia de husti:
250 gr tarate ,
150 gr malai,
1 l apa rece,
500 gr paine neagra.
Mod de preparare:
Daca nu aveti husti, acestea se prepara astfel: se amesteca tarata cu marar sau leustean, apa rece si painea neagra. Se amesteca bine si se lasa la dospit cca 12 ore.
Pregatim borsul: punem apa la fiert. Intr-un borcan de sticla sau oala de lut, mai mare cu siguranta se amesteca tarata cu malaiul, se umezesc cu apa rece, apoi se toarna apa clocotita. Se amesteca , apoi se lasa sa se raceasca. Cand apa este calduta se pun hustile, painea neagra, feliutele de lamaie. Acestea vor da borsului savoare. Se lasa o zi si o noapte la loc caldut. Se mai amesteca din cand in cand.
Servire:
Cand este gata se trage la sticle. Este deosebit in ciorbele taranesti.
No hay comentarios:
Publicar un comentario