Ingrediente:
500 gr rosii,
50 ml ulei,
1 ceapa,
1 morcov,
1 telina mica,
1 radacina de patrunjel,
1/2 radacina de pastarnac,
1 rotita de fidea,
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Intr-o oala se pune uleiul la incins, adaugam legumele taiate cubulete si le calim cateva minute , apoi se adauga 2 l apa fierbinte si se lasa la fiert, la foc mediu cca 10 minute.
Adaugam rosiile mixate si mai lasam sa fierba inca 10 minute.
Dupa acest timp se opreste focul , se lasa cateva momente sa se racoreasca putin , apoi legumele se pun in blander si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia obtinuta se pune inapoi in oala, la fiert, iar dupa primul clocot adaugam fideaua si lasam sa fiarba cca 5 min. iar final adaugam sare si piper dupa gust.
Se serveste calda cu verdeata.
No hay comentarios:
Publicar un comentario