sábado, 25 de mayo de 2013

Supa de rosii

                               Supa de rosii











Ingrediente:

500 gr rosii,
 50 ml ulei,
 1 ceapa,
 1 morcov,
1 telina mica,
1 radacina de patrunjel,
1/2 radacina de pastarnac,
1 rotita de fidea,
sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:
Rosiile se spala, se taie in doua, se inlatura semintele si se pun intr-un blender pentru mixare.
Intr-o oala se pune uleiul la incins, adaugam legumele taiate cubulete si le calim cateva minute , apoi se adauga 2 l apa fierbinte si se lasa la fiert, la foc mediu cca 10 minute.
Adaugam rosiile mixate si mai lasam sa fierba inca 10 minute.
Dupa acest timp se opreste focul , se lasa cateva momente sa se racoreasca putin , apoi legumele se pun in blander si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia obtinuta se pune inapoi in oala, la fiert, iar dupa primul clocot adaugam fideaua si lasam sa fiarba cca 5 min. iar final adaugam sare si piper dupa gust.
Se serveste calda cu verdeata.
Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario