Ingrediente:
1 os de vita,
1.2 kg burta vita fiarta,
1 1/2 morcovi,
1 radacina patrunjel,
1/2 telina,
2 foi de dafin,
1 ardei iute,
400 gr smantana 20 %,
3 galbenusuri,
8 catei mari de usturoi,
2 linguri de ulei,
3-4 linguri de sare.
Pentru servire:
smantana ,
ardei iute,
piper ,
otet sau zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Se lasa la fiert cca 1,30 ore. Dupa acest timp strecuram supa obtinuta.
Separat intr-o cratita se incinge uleiul apoi adaugam jumatatea de morcov razuit.
Se caleste pana se inmoaie apoi turnam supa , burta fiarta si scursa bine, sare si punem la fiert, la foc mic, pentru 5 minute.
Intr-un bol se amesteca bine smantana cu galbesnusurile, se dizolva cu cateva polonice de ciorba fierbinte.
Se toarna incet in oala si amestecam usor, cu grija pentru a nu se branzi.
Cateii de usturoi se strivesc , se adauga un polonic de ciorba peste ei , se amesteca , se strecoara, iar mujdeiul obtinut se toarna in ciorba.
Se serveste calda , dupa preferinta cu ardei iute taiat rondele, piper macinat, smantana si zeama de lamaie sau otet.
No hay comentarios:
Publicar un comentario