sábado, 25 de mayo de 2013

Ciorba de vacuta cu legume

                Ciorba de vacuta cu legume

 









Ingrediente:

600 grame de carne de vita (coasta),
 2 morcovi,
1 telina mica,
 2 ardei gogosar,
1 ceapa,
2 cartofi,
150 gr pasta de tomate,
1 legatura de patrunjel proaspat sau leustean,
 sare si piper dupa gust.

Pentru servire:

 smantana,
 lamaie sau otet.

Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete.
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .
Cand carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele, mai putin cartofii si si lasam sa fiarba, acoperita la foc mic. Carnea se scoate intr-un bol, se lasa cateva momente sa se racesca, se indeparteaza oasele si o taiem cuburi. Se introduce din nou in ciorba.
Cu 10 min inainte de a lua ciorba de pe foc se adauga pasta de tomate si cartofii taiati cubulete.
Cand este gata se adauga patrunjel sau leustean tocat marunt. Se adauga sare si piper dupa gust.

Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario