Supa de pui cu galuste
Ingrediente:
1 kg tacamuri de pui,
1 ceapa ,
2 morovi,
1 radacina de telina,
1 pastranac,
verdeata,
sare.
Pentru galuste:
2 oua,
60 gr gris,
sare,
20 ml ulei.
Mod de preparare:
Tacamurile de pui curatate si spalate se pun intr-o oala cu 3 l apa rece. Cand apa a dat in clocot si apare spuma , se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere . Dupa cateva clocote se adauga legumele intregi. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand legumele si carnea au fiert se scot din supa cu ajutorul unei spumiere sau se strecoara.
Pregatim compozitia de galuste: intr-un bol se omogenizeaza ouale cu ulei si sare, se adauga treptat grisul si lasam cca 10 min. Se ia apoi cu o lingura galuste si se pun in supa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte se ia cratita de pe foc. Adaugam morcovul taiat rondele sau cuburi, verdeata tocata marunt si sare daca mai necesita. Pentru aspect se pot adauga cateva picaturi de ulei cu 1 minut inainte de a lua supa de pe foc.Dupa preferinta in galuste se poate adauga si patrunjel tocat marunt.
Servire:
Se serveste calda.
No hay comentarios:
Publicar un comentario