Ciorba de cartofi cu afumatura
Ingrediente:
8 cartofi,
1 coasta afumata ( 800 gr),
1 morcov,
1 ceapa,
1 telina mica,
3 rosii proaspete,
sare,
patrunjel verde.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Coasta afumata se transeaza in bucati potrivite. Ceapa se toaca marunt, morcovul si telina se curata, se spala si se taie cubulete.
Intr-o cratita se pun 2-3 l apa apoi o asezam pe foc. Se adauga coasta portionata si lasam sa dea in clocot. Cand a inceput sa fiarba , dupa 10 min adaugam ceapa, morcovul si telina. Se lasa la fiert la foc mic. Cand carnea este aproape fiarta adaugam cartofii , rosiile intregi fara pielita si lasam sa fiarba inca 10-15 min la foc mic. Se ia de pe foc, se adauga sare dupa gust si patrunjel verde tocat marunt.
Servire:
Se serveste calda, dupa preferinta se poate adauga zeama de varza murata.
No hay comentarios:
Publicar un comentario