Ciorba de potroace
Ingrediente:
500 gr pipote si inimioare,
500 gr carne de pui (spinari, aripioare),
1 morcov,
1 telina,
1 ardei gogosar rosu,
1 ardei gogosar verde,
1 ceapa,
leustean verde,
sare,
2 oua,
150 gr smanatana.
Mod de preparare:
Carnea portionata , pipotele si inimioarele se spala bine. Ceapa se toaca marunt. Morcovul, ardeii, telina se taie cuburi.Intr-o cratita punem 2 l apa , pipotele ,inimioarele si carnea de pui. Cand a dat primul clocot se indeprteaza spuma.In momentul in care avem o supa limpede putem adauga legumele sa fiarba. Se lasa la foc mic pana legumele si carnea sunt fierte. Se amesteca ouale cu smantana , se adauga in ciorba si amestecam. Se mai lasa 1 min sa fiarba apoi se ia de pe foc. Se adauga sare dupa gust si leustean verde tocat.
Servire:
Se serveste calda cu smantana din belsug.
No hay comentarios:
Publicar un comentario