domingo, 26 de mayo de 2013

Ciorba de porc a la grec

                    Ciorba de porc a la grec










Ingrediente:

1 kg carne de porc cu os,
1 ceapa,
 1 morov,
1 radacina de telina,
3 rosii,
1 radacina de pastranac,
 1/2 varza mai mica,
verdeata,
sare,
20 ml ulei.

Mod de preparare:

Carnea de porc se portioneaza si se pune intr-o oala cu 3 l apa rece. Cand apa a dat in clocot si apare spuma , se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere . Dupa cateva clocote se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa, morcov, telina, pastranac ) , varza taiata fasii si se lasa la fiert. Rosiile se introduc separat intr-o cratita cu apa fierbinte, se scot imediat si se indeparteaza pielita. Rosiile se taie rondele si apoi se introduc in ciorba. Se adauga uleiul si lasam la fiert pana cand carnea si legumele sunt fierte. Se scoate carnea , se indeparteaza oasele, se taie cuburi si se introduce in ciorba. Se adauga verdeata tocata marunt si sare dupa gust. Este o ciorba taraneasca foarte gustoasa.

Servire:

Se serveste calda , dupa preferinta cu smantana si zeama de lamaie.

No hay comentarios:

Publicar un comentario