Ciorba de porc ardeleneasca
Ingrediente:
1 kg carne de porc cu os,
2 morcovi,
1 ceapa mare,
1 telina,
1 ardei gras,
30 ml ulei,
130 gr orez,
250 ml smantana,
20 gr faina,
sare,
patrunjel verde,
zeama de la o lamaie.
Mod de preparare:
Carnea se taie cubulete si se pune la fiert, la foc mediu, timp de 40 min in 3 l apa rece. In primele 10-15 minute de fierbere supa se spumeaza bine. Legumele se toaca marunt, de preferinta cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins , adaugam legumele si lasam cca 8 min sa se caleasca. Se adauga apoi in supa si se lasa la fiert la foc mic max 20min. Orezul se fierbe separat. cand suntem aproape gata smantana se amesteca cu faina , se omogenizeaza bine si se dizolva cu supa fierbinte. Se pune apoi continutul in supa si se lasa sa mai fiarba cca 5 minute. Se adauga apoi orezul fiert , scurs, patrunjel verde tocat marunt si zeama de lamaie.
Servire:
Se serveste calda.
No hay comentarios:
Publicar un comentario