Ciorba de peste a la grec
]
Ingrediente:
700 gr peste cod,
1 morcov,
1 ou,
3 cartofi,
1 ceapa,
1 lamaie,
25 gr faina,
50 ml ulei,
sare,
1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare:
Intr-o cratita de 3 l se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa tocata marunt si morcovii taiati rondele. Se lasa la calit cca 5 minute, se amesteca, apoi adaugam 2, 5 l apa fierbinte. Se lasa sa fiarba cca 10 minute la foc mic. Pestele , de preferat trunchi se spala si se introduce in ciorba odata cu cartofii taiati cuburi. Se lasa sa fiarba cca 8-10 minute , scoatem pestele si mai lasam cca 5 min sa fiarba cartofii. Indepartam oasele de la peste apoi il introducem in ciorba. Separat se amesteca faina si 50 ml apa, pana obtinem o compozitie omogena, adaugam si oul si mixam continuu. Se adauga cateva lusuri cu ciorba peste amestecul cu ou , zeama de la lamaie si adaugam usor in ciorba. Se mai pune cateva momente pe foc, dar cu mare grija cand incepe sa fiarba se ia de pe foc . Se adauga sare dupa gust si se ia de pe foc. Se lasa cateva momente sa se linisteasca apoi se adauga patrunjelul tocat marunt.
Servire:
Se serveste dupa preferinta cu smantana si zeama de lamaie.
No hay comentarios:
Publicar un comentario