sábado, 25 de mayo de 2013

Ciorba de perisoare

                     Ciorba de perisoare










Ingrediente:

Perisoare:

600g carne tocata (amesteca vita si porc) ,
1 ceapa,
2 oua ,
 20 gr faina ,
 100 gr orez,
1 lingurita de sare,
 1/2 lingurita piper.

Ciorba:

2 morcovi,
1/2 telina mica,
 1 radacina patrunjel,
 50 ml ulei,
1 ceapa,
1 ardei gras rosu ,
 5 rosii mici,
800 gr oase de porc fara carne,
1 legatura de patrunjel.

Pentru servit:

 smantana si zeama de lamaie.

Mod de preparare:
Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga oasele de porc portionate apoi se adauga cca 3-4 l apa fierbinte. Se pune capacul si se lasa sa fiarba.
Dupa 10 min se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate felii. Se lasa la fiert cca 35 min, daca se formeaza spuma se indeparteaza iar oasele se scot din ciorba.
In acest timp formam perisoarele : ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica. Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.
Pregatim un bol cu apa , umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare, ca dimensiune "cat o nuca".
Perisoarele se pun in ciorba fierbinte, cate una , fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 10 -12 min la foc potrivit.
Perisoare cand sunt fierte vor pluti se adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste cu patrunjel tocat si smantana.
Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario