Ingrediente:
700 grame de carne de curcan (aripi, spinari, piept),
2 morcovi,
1 telina mica,
2 ardei gogosar (1 verde + 1 rosu),
1 ceapa mare,
1 legatura de patrunjel proaspat ,
sare si piper dupa gust.
Pentru servire:
smantana,
lamaie sau otet.
Mod de preparare:
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .
Cand carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele si si lasam sa fiarba, acoperita la foc mic. Carnea se scoate intr-un bol, se lasa cateva momente sa se racesca, se indeparteaza oasele , o taiem cuburi si se introduce din nou in ciorba.
Cand este gata se adauga patrunjel sau leustean tocat marunt. Se adauga sare si piper dupa gust.
No hay comentarios:
Publicar un comentario