sábado, 25 de mayo de 2013

Ciorba de curcan cu legume

                     Ciorba de curcan cu legume













Ingrediente:

700 grame de carne de curcan (aripi, spinari, piept),
2 morcovi,
1 telina mica,
2 ardei gogosar (1 verde + 1 rosu),
 1 ceapa mare,
1 legatura de patrunjel proaspat ,
sare si piper dupa gust.

Pentru servire:

smantana,
lamaie sau otet.

Mod de preparare:
Legumele (morcovii, telina, ardeiul, ceapa) se spala si se curata apoi se vor taia marunt.
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .
Cand carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele si si lasam sa fiarba, acoperita la foc mic. Carnea se scoate intr-un bol, se lasa cateva momente sa se racesca, se indeparteaza oasele , o taiem cuburi si se introduce din nou in ciorba.
Cand este gata se adauga patrunjel sau leustean tocat marunt. Se adauga sare si piper dupa gust.
Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario