Ingrediente:
1 coasta de porc afumata- cca 1 kg,
500 gr fasole boabe uscata,
2 buc ceapa,
1 morcov,
2 ardei,
10 rosii mici (rosii cherry),
1 lingura pasta de tomate,
1/2 telina mica,
50 ml ulei,
cateva fire de leustean proaspat ,
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Se pune la fiert cu apa rece ( 3 l ), dupa 10 min de la fierbere se inlocuieste cu alta apa. Procedura se repeta de 2 ori.
Se adauga coasta afumata si 1 lingurita de sare, se lasa sa fiarba cca 1 ora si 20 min. Se fierbe la foc mic, pana fasolea este fiarta.
Se scoate coasta din supa si se lasa la racit , apoi se dezoseaza.
Legumele se spala si se curata apoi le taiem cubulete, fara rosii.
Separat intr-o oala se adauga uleiul la incins , se adauga legumele si se lasa cateva minute sa se soteze.
Se adauga pasta de tomate , rosiile decojite si supa cca 5 polonice apoi se lasa sa fiarba la foc mic cca 12 min.
Dupa acest timp se adauga peste legume fasolea si carnea taiata cubulete potrivite.
Se lasa sa mai dea cateva clocote, se adauga dupa gust sare si piper.
Se ia de pe foc si se adauga leustean taiat marunt.
Se serveste fierbinte cu ardei iute.
Pofta Buna !
No hay comentarios:
Publicar un comentario