sábado, 25 de mayo de 2013

Ciorba de dovlecei

                           Ciorba de dovlecei









Ingrediente

500 gr carne de pui cu os sau carne de vitel cu os,
 50 ml ulei,
1morcov,
1 ceapa,
1 ardei,
3 rosii prospete,
2 dovlecei ,
 zeama de lamaie,
1 galbenus,
100 ml smantana,
1 legatura de patrunjel proaspat,
 cateva fire de cimbru,
sare dupa gust.

Mod de preparare
Carnea se taie bucatele si se pune la fiert la 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. Ceapa tocata marunt, ardeiul taiat cubulete, morcovul taiat rondele se calesc in ulei cca 2 min, apoi se adauga in supa. Cand carnea si legumele au fiert se adauga rosiile curatite de pielita si seminte , taiate felii, iar dovleceii curatati de coaja si seminte, taiati in cubulete. Se fierb toate cca 15 min, pana se inmoaie, avand grija sa nu se fiarba prea mult dovleceii. Intr-un bol amestecam smantana si galbenusurile adaugam si 3-4 linguri din ciorba (pentru a dilua smantana), omogenizam bine si turnam amestecul in ciorba. Se adauga patrunjel si cimbru tocate marunt. Este o ciorba gustoasa si aromata .
Pofta Buna !

No hay comentarios:

Publicar un comentario