sábado, 25 de mayo de 2013

Ciorba de fasole verde

                     Ciorba de fasole verde









Ingrediente:

500 gr fasole verde,
1 morcov,
1 ceapa,
1 ardei,
 500 gr rosii proaspete,
50 ml ulei,
1 lagatura de patrunjel,
 o crenguta de cimbru proaspat,
 sare.

Mod de preparare:
Ardeiul se taie cubulete, morcovul se taie rondele, ceapa se toaca marunt si se calesc cca 2 min , apoi totul se stinge cu 1,5 l apa fierbinte.
Cand apa clocoteste , se adauga pastaile de fasole rupte cate 2-3 bucati si o jumatate de lingurita de sare. Cand toate sunt aproape fierte , adaugam rosiile taiate cubulete si se lasa sa fiarba.
Cand este gata se adauga sare dupa gust. Pentru aroma , se adauga patrunjelul tocat marunt si crengutele de cimbru.
Se serveste calda, dupa preferinta cu smantana .
Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario