Prajitura cu struguri
Ingrediente:
Blat:
6 oua,
160 gr faina,
1 praf de copt,
30 ml apa rece,
150 gr zahar.
Crema:
3 oua,
100 gr zahar,
100 ml lapte,
vanilie,
10 gr gelatina,
500 gr frisca,
pulpa de struguri.
Decor:
boabe de struguri aromati,
frunze de menta.
Mod de preparare:
Blat: albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Blatul se taie in 2 foi.Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, si prima foaie de blat . Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma, pulpa de struguri si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Dupa gust se poate adauga vanilie. Peste prima foaie de blat se toarna crema, se uniformizeaza apoi punem a doua foaie. Se adauga restul de crema peste a doua foaie iar cu ajutorul unei furculite formam un model ondulat. Se introduce prajitura la rece pentru minim 3 ore. Cand este gata se portioneaza si se decoreaza.
Servire:
Se serveste rece.
Sugesti:
Pulpa de struguri se obtine din 500 gr struguri aromati boabe, pasati. compozitia formata se fierbe cu 200 gr zahar cca 10 minute apoi se strecoara. Se foloseste rece.
No hay comentarios:
Publicar un comentario