martes, 30 de abril de 2013

Prajitura cu mere

                        Prajitura cu mere












Ingrediente:

Blat:

6 oua,
 160 gr faina,
1 praf de copt,
30 ml apa rece,
150 gr zahar.

Strat de mere:

5 mere,
150 gr zahar,
50 gr unt,
scortisoara.

Mod de preparare:

Merele se curata de coaja si se taie cuburi. Intr-un vas se pune untul, se adauga merele, zaharul si scortisoara. Se lasa la foc mic sa fiarba pana merele se inmoaie. Cand sunt fierte , iar sucul format a scazut se pune la rece. Blat: albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.In tava in care am copt blatul se tapeteaza cu o folie alimentara, turnam merele racite, se intind cu o spatula, astfel incat sa avem un strat uniform. Se aseaza blatul, presam cateva secunde apoi punem la rece pana a doua zi, sau cateva ore. Se intoarce tava pe un platou, astfel incat merele se fie deasupra si se portioneaza.

Servire:

Se serveste la cafea, ca desert dupa preferinta se poate decora cu frisca vanilata.

No hay comentarios:

Publicar un comentario