martes, 30 de abril de 2013

Prajitura cu mure

                          Prajitura cu mure












Ingrediente:

6 oua,
 150 gr zahar,
20 ml ulei,
1/2 plic praf de copt,
 200 gr faina, mure ,
4 plicuri zahar vanilat,
1 praf de sare,
zahar farin pentru decor.

Mod de preparare:

Murele se prafuiesc cu faina. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se omogenizeaza cu ulei , zaharul vanilat si un praf de sare. Faina se amesteca cu praful de copt. Cand albusurile sunt spumate bine se adauga peste compozitia de galbenusuri si amestecam usor, se adauga faina si amestecam cu mare grija pana se incorporeaza. Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga murele prafuite acoperind toata suprafata de blat, apoi turnam si restul de compozitie. Daca este nevoie cu ajutorul unei linguri se niveleaza compozitia. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la rece. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.

Servire:

Este o prajitura aromata.

No hay comentarios:

Publicar un comentario