martes, 30 de abril de 2013

Prajitura cu mere

                              Prajitura cu mere


 








Ingrediente:

3 oua,
 50 ml lapte,
80 gr zahar,
 50 gr unt,
 120 gr faina,
 un praf de sare,
 1 plic praf de copt, .

Umplutura:

4 mere mari,
scortisoara,
80 gr zahar.

Mod de preparare:
Merele se spala, se indeparteaza coaja si mijlocul. Le taiem cubulete , se amesteca cu zahar si se pun intr-o cratita pe foc. Se amesteca si se tin cca 5-6 min.
Untul se topeste pe baie de aburi. Intr-un bol mixam zaharul cu ouale intregi. Se adauga treptat laptele, apoi untul topit , praful de sare. Se adauga peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie si se introduce in cuptorul incalzit 180 grade.
Se lasa cca 10-12 min, se scoate apoi tava din cuptor , se adauga compozitia de mere pe toata suprafata prajiturii. Se adauga restul de compozite si se introduce din nou la copt. Se mai lasa cca 15 min. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.
Servire:

Se serveste la mic dejun langa cafea sau ca desert.

No hay comentarios:

Publicar un comentario